پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/01/27

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: بهبود و ارتقاء سلامت جامعه به عنوان بخشی از فرآیند کلی توسعه اجتماعی_ اقتصادی مبتنی بر انسان سالم، از طریق افزایش اثربخشی و کارایی نظام ارائه دهنده خدمات سلامت امکان پذیر می باشد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: بهبود و ارتقاء سلامت جامعه به عنوان بخشی از فرآیند کلی توسعه اجتماعی_ اقتصادی مبتنی بر انسان سالم، از طریق افزایش اثربخشی و کارایی نظام ارائه دهنده خدمات سلامت امکان پذیر می باشد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر حجت اله انصاری با اشاره به نقش تحقیقات و فناوری در مصرف منطقی دارو، افزود: در حال حاضر تدوین برنامه مناسب جهت مصرف منطقی داروها در جامعه، نیازمند تحقیق و پژوهش بوده و هدفمند بودن پژوهش ها بر اساس نیاز نظام سلامت، بسترسازی برای سیاستگذاری و کاربرد نتایج پژوهش های حیطه تجویز و مصرف منطقی دارو می باشد.


نسخ الکترونیک، مهمترین عامل در بهبود تجویز و مصرف منطقی دارو


همچنین با بیان اینکه مهمترین عامل که باعث بهبود و تحول جدی در رابطه با تجویز و مصرف صحیح دارو در کشور شده است، نسخه الکترونیک است، ادامه داد: آمار و اطلاعات سازمان های بیمه گر در رابطه با تجویز و مصرف دارو در کشور، به خوبی مشکلات موجود در این زمینه را نشان می دهند و از آن جایی که سازمان های بیمه گر بخش قابل توجهی از هزینه درمان بیماران را تامین می کند، نیاز است هزینه های دارویی ناشی از اقلامی که غیر منطقی تجویز شده اند، جهت کاهش هزینه های سازمان بیمه گر به عنوان مهمترین تامین کننده منابع مالی نظام سلامت، مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.


دکتر انصاری تاکید کرد: رشد و گسترش پژوهش های کاربردی در راستای توسعه و نوآوری در گروه پزشکی و ترویج فرهنگ عمومی سلامت در زمینه تجویز و مصرف منطقی دارو در آحاد جامعه، نیازمند برنامه ریزی های دقیق می باشد.


وی با اشاره به نقش پزشکان خانواده در مصرف منطقی دارو ابراز داشت: مطمئناً نقش پزشکان خانواده بر ارتقاء شاخص‌های بهداشتی، کاهش هزینه های درمان مردم، درمان صحیح و مصرف منطقی دارو اثرگذار بوده و اجرای کامل نظام ارجاع و استفاده از نرم افزارهای کنترلی و نظارتی می‌تواند راهی به سمت رسیدن به تجویز و مصرف منطقی دارو باشد.


رخدادهای اپیدمی و تاثیر مستقیم آن بر مصرف منطقی دارو


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: رخدادهای اپیدمی از عواملی هستند که تاثیر مستقیمی بر مصرف منطقی دارو دارند و با رعایت اصل تجویز و مصرف منطقی دارو می توان از ایجاد کمبودهای دارویی القایی در این رخدادها جلوگیری کرد.


دکتر انصاری در پایان خاطر نشان کرد: داشتن نگاه علمی پژوهشی با تاکید بر پیشگیری از بیماری ها، تشخیص و درمان صحیح و به موقع و اینکه تصمیم گیری ها در تمام سطوح متناسب با افزایش کارایی نظام سلامت باشد، سبب بهبود ارائه خدمات به مردم می شود.